Protektor kutija

Materijal: Plexiglass debljine 5 mm
Veličina: 700x600x500 mm

protektor kutija

Protektor kutija od plexiglassa s otvorima za ruke dio je naše nove ponude za zaštitu od korona virusa, zajedno s prozirnim protekcijskim vizirom za glavu i prozirnom plexiglass protekcijom za pult. Osmišljena je s ciljem pružanja dodatne zaštite zdravstvenim djelatnicima prilikom rada s pacijentima, kako bi se što više ograničilo širenje virusa kapljičnim putem. Napravljena je od plexiglassa vrhunske kvalitete debljine 5 mm. Osnovna dimenzija kutije je 700x600x500 mm, no ovisno o potrebi i dogovoru, mogu se promijeniti.


Primjena protektor kutija


Protektor kutija se postavlja direktno preko područja glave i ramena osobe koja se liječi. Ergonomski je dizajnirana za što jednostavniju upotrebu, što može znatno doprinijeti smanjenju kontakta sa zaraženim osobama u zdravstvenim ustanovama. Kutija se stavlja preko gornjeg dijela trupa zaražene osobe, za što je ostavljen prikladan otvor, dok medicinski djelatnik pristupa pacijentu putem praktičnih otvora za ruke postavljenih malo iznad razine glave. Pritom se pazilo da su sami otvori dovoljno veliki za unošenje alata unutar kutije. Napravljena je od prozirnog plexiglassa, što omogućava nesmetano obavljanje potrebnog zahvata, uz potpuniju zaštitu od prijenosa korona virusom kapljičnim putem. Na taj način se i potrebna oprema u prostoriji održava u što čišćem i nekontaminiranijem stanju.


Velika prednost protektor kutija je što se mogu ponovno upotrebljavati nakon korištenja – potrebno ih je očistiti dezinficijensom i spremne su za iduću upotrebu. Sama kutija osmišljena je kao odgovor na nestašicu potrošnih materijala unutar bolnica uslijed pandemije korona virusa, a predstavlja učinkovitu barijeru od fizičkog širenja virusa. Posebno je korisna prilikom intubacije pacijenata, relativno invazivnog zahvata koji potpomaže kapljičnom transferu virusa, ali i za niz drugih medicinskih zahvata koje zdravstveno osoblje izlažu mogućnosti zaraze.


Proizvodnja protektor kutija od plexiglassa jedan je od načina na koje je Nova Forma, firma s dugogodišnjim iskustvom izrade predmeta od plexiglassa, nastojala doprinijeti sprječavanju širenja zaraze korona virusom i održavanju naših zdravstvenih djelatnika što zaštićenijima.