Neonske reklame

Nova Forma d.o.o. u svojoj ponudi ima izradu neonskih reklama prema zadanom tekstu, obliku ili logotipu, s mogućnostima montaže na različite podloge.

neonske reklame

Neonske reklame dugo su prisutan element reklamne industrije i vjerojatno jedna od prvih asocijacija koje se sjetimo kada spomenemo reklame. U žarkim bojama, specifičnog odsjaja i različitih oblika, neonske reklame izrađuju se od staklenih neonskih cijevi unutar kojih se miješa fluorescentni prašak i plinovi.


S vremenom su neonske reklame postale dijelom kulture, umjetnosti, pa i arhitekture, a u reklamnoj industriji se koriste kako bi se poslovnom prostoru dao „retro“ štih i asociralo na period 1940-ih. Najčešće su prisutne u ugostiteljskim objektima, kao reklame na fasadi ili ukrasni elementi interijera. Nova Forma imala je priliku raditi neonske reklame različitih svrha, bilo da se radilo o reklami za pizzeriju ili zidnom ukrasu u kafiću.


Mogućnosti izrade


Same reklame se oblikuju tako da se neonske cijevi savijaju u određene oblike, pa ih tako i Nova Forma može saviti prema zadanom tekstu, obliku ili logotipu. Moguće je isprogramirati reklamu tako da se paljenjem i gašenjem određenih dijelova postigne dojam dinamičnosti i pokreta.


Nakon savijanja, neonske cijevi se montiraju na različite podloge kako bi se dobio konačan izgled reklame, bilo direktno na zid ili na ploču koja se zatim montira na željenu plohu. Pod pojmom neon se podrazumijeva i stil rasvjete koja svojom izvedbom podsjeća na neonske cijevi, a radi se od specifično posloženih LED lampica, kao što je znak Happily Ever After koji je Nova Forma imala priliku raditi za Mali Party.


Nova Forma tvrtka je sa dugom tradicijom izrade reklamnih i drugih elemenata vizualne komunikacije, od natpisnih ploča za odvjetnička društva, preko svjetlećih reklama do reklamnih stupova - totema. Imali smo priliku surađivati sa dugim nizom klijenata, a samo neki od njih su tvrtka Ledo, televizijskom kućom Nova TV, trgovačkim lancom BIPA Hrvatska i benzinskim crpkama KTC.